2011. július 19., kedd

Horvátország diszkóinak, klubjainak,fiatalok számára ideális nyaralóhelyeinek bemutatása.

Horvátország diszkóinak, klubjainak, fiatalok számára ideális nyaralóhelyeinek bemutatása

horvát diszkók
Sokan kérdezik, hogy melyek azok a horvátországi nyaralóhelyek, ahol a legpezsgőbb éjszakai élet tapasztalható, ahol a legtöbb fiatal van, amelyek a fiatalok, baráti társaságok, bulizást, klubokat, diszkókat, esetleg ismerkedést keresők számára legideálisabbak. Illetve az is érdeklődésre tarthat számot, hogy az egyes horvát szigeteken melyik településeket válasszák azok, akik a strandolás, és napozás mellett éjszakánként a szórakozást keresik. A következőkben tehát Horvátország lepezsgőbb, legfiatalosabb helyeit, legmenőbb szórakozóhelyeit mutatjuk be. Mindenekelőtt megjegyzendő, hogy a válogatás főleg az elektronikus zenék kedvelőinek tetszését fogja elnyerni, melynek az oka csupán annyi, hogy Horvátország szórakozóhelyein zömmel ilyen lemezeket forgatnak a dj-k.

Pag

Elsőként kiemelendő Pag éjszakai élete. A szigetet Horvátország buliszigetének, vagy Horvátország Ibizájának tartják, az egyetlen sziget az országban, amely az "Ibiza-érzést" hordozza. A népszerű sziget remek kikapcsolódást ígér - Pagon belül is elsősorban Novalja. Novalját egész Adria legjobb helye azoknak, akik az éjszakai szórakozást keresik. Novalján, pontosabban a Zrce strandon egymást érik a part menti koktélbárok, és szórakozóhelyek, ahol a szórakozás már napközben beindul. Három népszerű, szabadtéri szórakozóhelyePapaya, a Kalypso, és az Aquarius. Az Aquarius és a Papaya Zágrábi klubok "kitelepülése". A klubokon kívül persze egyéb szórakozási lehetőségek (vízi, és "szárazföldi" sportok) is várják az ide látogatókat.
Pag, éjszakai élet
Pag, Novalja, Zrce
Novalja, Zrce képek: novalja.com

Hvar

A másik horvátországi "buliszigetnek" Hvar számít. Sokan épp Hvart tartják az Adria legpezsgőbb éjszakai élettel rendelkező szigetének. A bulik a sziget fővárosában, az azonos nevű Hvar településen összpontosulnak. Hvar fiatalok tömegeit vonzza ide nyaranta. Rengeteg híresség is idelátogat, így egy igen "menő", népszerű szigetről van szó, talán ez is az oka annak, hogy Hvar számít Horvátország egyik legdrágább helyének. Legnépszerűbb klubja a Carpe Diem, ahol néha hírességek is tiszteletüket teszik, George Clooney, Depardieu, és a Hilton nővérek is buliztak már itt. De a Carpe Diemen kívül is több diszkó, klub, és koktélbár várja az idelátogatókat (VenerandaKiva Bar, stb.).
Hvar kikötő
Hvar, Stari Grad kikötő kép: Orcinus O.

Split

Dalmácia legnagyobb, és Horvátország második legnagyobb városaként, Split éjszakai életére sem lehet panasz. És itt nem csak a szórakozóhelyekre kell gondolni. A mediterrán, pezsgő városban, éjszaka az utcán, az óvárosban is zajlik élet. Amellett, hogy rengeteg ember járja a szűk utcákat, és a széles sétányokat, táncosokkal, utcai zenészekkel, és művészekkel lehet találkozni, valamint a városban fesztiválokat, ünnepségeket tartanak, így szabadtéri koncerteket is el lehet csípni. A bulizás a Diocletianus-palota, és a Bacvice-komplexum környékére összpontosul. A palotában a Po Bota, a Ghetto Club, a Cafe Song, és a Red Room, míg a Bacvicében a Tropic Club Ecuador, a Discovery, a Club Shakespeare és az O'Hara Klubvárja a fiatalokat, és a fiatalos idősebbeket. A Bacvice amellett, hogy Split homokos tengerpartja, egyben a város promenádjától 10-15 perces sétára lévő, a tengerparton lévő, háromemeletes komplexum, ahol számos étterem, bár, kávézó, söröző, borozó, és klub található, sötétedés után is nyitva. A várostól 5 km-re nyugatra lévő hip hop diszkó, Club Tribu is említésre méltó, és a felsoroltakon kívül még több tucat szórakozóhely található városszerte, így mindenki megtalálhatja az igényeinek, és a zenei stílusának megfelelőeket.
Split
Split kép: ZakQ100

Pula

Isztriában Pulának van a legjobb éjszakai élete, és a klubok száma, és minősége is lenyűgöző. A városközpontban találhatóak az Aruba, a ZenPjetas Julia és a Monte Serpente klubok, míg akik nem elektronikus zenére vágynak, azok a Rock Club Uljaneket választhatják. A belvároson kívül, a Verudela (The Cube, régebbi nevén Oasis, és Fort Bourguignon klubok), és Medulin (Disco Joy, Disco Imperial) városrészekben is sok szórakozóhely van. A pulai Amfiteátrumban nyaranta gyakran világsztár zenekarok, énekesek, és énekesnők is fellépek.
Pula, Aréna
Pula, Arena, kép: Paco CT

Porec

Egy másik isztriai városnak, Porecnek is híres az éjszakai élete. A bulizni induló tömeg helyiekből, horvát, és külföldi turistákból tevődik össze. A legnagyobb, leghíresebb, és sokak által a legjobbnak tartott bulihely a Club International, ami a Zelena Lagunánál van, Porec belvárosától kb. 3 km-re. A hatalmas szórakozóhelynek szabadtéri, és beltéri része is van, a vendégeket gogo táncosok is szórakoztatják. Szintén ismert, és népszerű helynek számít a Plava Lagunánál található Plava, az Internationalhoz hasonlóan kedvelt, és színvonalas szórakozóhely. Népszerű, és pörgős tengerparti klubok a Club Colonia (vagy Colonia Julia Parentium), a Brulo kikötő közelében, és a Mansion Club. Egy másik nagy diszkó a Margarita, Funtana főutcáján, kb. 5 km-re Porec belvárosától, Vrsarhoz közel található.

Zadar

Zadar éjszakai élete a történelmi városközpontba összpontosul, habár Horvátország egyik legnagyobb diszkója, a Saturnus Zadartól 16 km-re, északnyugatra, Ninben található. De visszatérve Zadarra: a számos báron kívül, akik táncolni akarnak, azok az Arsenal, The Garden és Gotham klubokba látogathatnak el.
Zadar
Zadar kép: ZakQ100

Vodice

Vodice Horvátország egyik legnépszerűbb nyaralási célpontja. A rengeteg utazót számos szórakozóhely is kiszolgálja. Az egyik legnépszerűbb és legismertebb közülük a szabadtéri Hacienda Club, ahol évről évre, napról napra a világ legjobb dj-i zenélnek. A Haciendán kívül persze egyéb szórakozóhelyek is épültek, mint az Opium, vagy a Vodicéhez közel található Porat Club.
Vodice, Hacienda

Primosten

Primostentől 1 km-re van Dalmácia legnagyobb, és Horvátország egyik leghíresebb klubja, az Aurora Club.
Primosten, Aurora

Zágráb

Akik pedig nem a nyári hónapokban veszik Horvátország felé az irányt, azoknak Zágráb ajánlható. 1 milliós metropoliszként, Horvátország fővárosaként, éjszakai élete senkinek sem okozhat csalódást. Az idelátogatók több tucat klubból, koncerthelyszínből, minden elképzelhető szórakozási lehetőségből választhatnak. A buli szezon Zágrábban szeptembertől júniusig tart, a tavaszi, téli, és őszi hónapokban viszont elképzelhetetlen gazdagságú.
Megosztás közösségi oldalakon:

Megosztás Facebookon Megosztás iwiw üzenőfalon 
 Megosztás Twitteren


Hozzászólások

2 hozzászólás
mindenkinek csak ajánlani tudom a SAX-ot!
#1 - IcoOo - 2009.12.18. - 21:01
Halihó!

Hová menjenek azok, akik az alternatív, underground zenét szeretik? Hol vannak olyan bulik, ahol ska, punk, reggae, dancehole megy?

Pár hét és indulnánk nyaralni, és még nem tudjuk hová menjünk amiatt, hogy mindenhol csak az elektronikus zenére buliznak...

Köszi a segítséget!
#2 - Detti - 2011.05.19. - 23:33
Név:
E-mail: (nem jelenik meg)
Hozzászólás:

Nincsenek megjegyzések: